Избор на партньор за оборудване за етикетиране

Тъй като лозаро-винарската промишленост продължава да расте - средно с 5,7% ръст от 2014-2019 г., винопроизводителите и собствениците на винарни се нуждаят от иновативни начини да направят своите марки да се открояват, докато конкуренцията продължава по възходяща траектория. Креативните и уникални етикети за вино и етикети за винени консерви са само един от начините да спечелите внимание и да създадете разлика. Добрата новина е, че има разнообразни технологии за етикетиране, които ще помогнат да се направи визуално въздействие върху любителите на виното навсякъде.

Производството на вино се фокусира върху опита на пиещия, като създава сложни и интересни вкусове, а в някои случаи и по стари рецепти. Не само вълнуващите вкусове нарастват популярността, така и биологичните вина, вината без захар и вината с ниско съдържание на въглехидрати. Тъй като старите и новите играчи на пазара - да не говорим за нарастващата тенденция на абонамент за вино - е още по-важно за винарните да маркират виното си по начин, който да се придържа към клиентите и да ги кара да се връщат за още.

Оборудване за етикетиране на вино

Сегашните тенденции

С увеличаване на броя на винарните, нарастват и производствените тенденции, възможностите за бутилиране и технологията за етикетиране.

Прогнозите за лозаро-винарската индустрия изглеждат ярки. Очаква се обаче фокусът на потребителите да се измести леко към предпочитание към качество пред количество, което означава, че идентичността на марката и опаковката са важни двигатели за успех.

В неотдавнашно проучване за дегустация на вино, няколко бутилки за вино, вариращи от $ 10-150 на цена, бяха споделени с участниците. Ето какво беше открито.

• 82% от анкетираните са избрали бутилка за вино въз основа на външния вид на етикета
• 65% бяха повлияни от това колко скъпо според тях изглежда виното
• 58% се грижат за лозаро-винарския регион
• 53% са били повлияни от формата и цвета на бутилката
• 46% предпочитат да закупят нещо, което им е харесало в миналото
• 42% предпочитат реколта вино

Сегашните тенденции

Според резултатите от проучването е ясно, че начинът, по който изглеждат бутилките за вино, има значение за потребителите. Дали страхотно изглеждащият етикет означава забавно и странно, или елегантен и изтънчен, може да зависи от вашия целеви пазар - но така или иначе, бутилката ви с вино трябва да привлича вниманието и да съобщава за качеството. Това означава, че етикетът ви за вино се нуждае от правилния дизайн - и трябва да се спазва правилно и последователно, за да гарантира, че бутилката ви за вино изглежда най-добре както онлайн, така и на рафта. В края на краищата, етикетът ви за вино има само 1,5 секунди, за да въздейства.

За да привлечете вниманието на купувачите на вино, комуникирайте с един поглед високото качество на продукта си. Можете да направите това, като разработите страхотен дизайн на етикет за вино, който заинтригува любителите на виното и ги принуждава да избират вашето вино. Ето някои дизайнерски елементи, които трябва да вземете предвид.

• Помислете за цвета на бутилката, цвета на виното и цвета на етикета. Какви емоции искате да предадете? Ярките цветове предизвикват жизнерадост, енергия и смелост. Приглушените цветове предполагат изтънченост и финес. Тъмните цветове обещават богати фигури и интриги. Може дори да помислите да поставите ярък етикет върху тъмна бутилка за ефект с висок контраст, който визуално изскача.

• Вашият избор на шрифт и материал за етикети също се броят. Визията, която отивате за минималистичен, елегантен, реколта, модерен или остър? Ще искате да изберете шрифт, който задава правилния тон, да изберете интересни произведения на изкуството и не забравяйте да изберете текстура на етикета, която поддържа марката и характера на вашето вино.

• Помислете за използването на уникално оформени етикети за вино и опаковки. Може би дори отидете на допълнителна творческа миля и свържете всичко заедно с тематичен дизайн, като координирате бутилката, етикета, капачката и кутията за доставка - или ако имате финансовата стая за размахване, поръчайте персонализирани етикети за вино.

• Ето полезни често срещани думи и фрази, които нямат полезна цел на етикета за вино и трябва да бъдат игнорирани.

След като сте заковали дизайна на етикета на бутилката за вино, уверете се, че процесът на етикетиране е оптимизиран, като гарантирате, че всяка една бутилка има идеално поставен етикет.

Видове оборудване за етикетиране

Коя машина за етикетиране ще ви позволи да приготвите повече вино за по-малко време? Готови ли сте да попитате вашата игра за етикетиране на вино? Инвестирането в машина за етикетиране на вина, която ще ви помогне да увеличите производството, като същевременно запазите качеството, може да е точно това, което трябва да сте в крак с конкуренцията.

Винарните имат няколко възможности за етикетиране на бутилки и консервирани вина. По принцип машините за нанасяне на етикети се предлагат в ръчни, полуавтоматични и автоматични модели. Познаването на нуждите от прилагането на етикети и скоростта на производство на целта ще помогне да се стесни изборът.

Видове оборудване за етикетиране

Машините за ръчно етикетиране изискват работниците да зареждат и прилагат всеки етикет индивидуално.

Полуавтоматичните машини за етикетиране се управляват от ръчен или крачен превключвател. Служител зарежда бутилките на конвейера, след което натиска бутон за поставяне на етикетите. Този метод е по-бърз и по-последователен от ръчното ръчно етикетиране.

В много случаи полуавтоматичната машина за етикетиране с увиване е най-добрият вариант за етикетиране на бутилирано вино, защото ви позволява да преминете от малка партида винопроизводство към напълно автоматична, редова машина за етикетиране с течение на времето, без да се налага ремонтирайте вашето оборудване или бутилираща линия.

Автоматичните машини за етикетиране имат ротационни и вградени опции. И двете са по-бързи и по-точни от ръчните и полуавтоматичните етикети. Вградените автоматични машини за етикети осигуряват огромен скок в производителността и ефективността. След като бутилките или кутиите за вино се напълнят, те могат непрекъснато да се подават към машината за етикетиране, което води до около 150 етикетирани продукта на час. Ротационните машини за етикети са в най-горния край на спектъра, изпълняват до 500 етикета на час и осигуряват максимален контрол и последователност при поставяне на етикети.

Оборудването за автоматично етикетиране варира в възможности и цена. Изберете такъв, който не само отговаря на вашите текущи оперативни нужди, но може да се мащабира според вашите нужди, докато растете.

Значението на етикетиращото оборудване

Без значение колко бързо можете да бутилирате и етикетирате виното си, общата продукция ще бъде ограничена от скоростта, с която можете да го опаковате и да го пуснете на пазара. В този процес едно голямо предизвикателство, с което се сблъскват много винарни, е отпечатването и нанасянето на етикети.

Машините за етикетиране на бутилки се предлагат на различни цени, което често изглежда поразително за собствениците на винарни, работещи с ограничен бюджет. Добавянето на ефикасно оборудване за етикетиране обаче може драстично да увеличи производителността и да се изплати бързо чрез незабавно увеличаване на продукцията.

Ефективност

Обикновено повечето изби стартират без огромни първоначални капиталови инвестиции, така че за да започнат производството, те трябва да поставят етикети на ръка на всяка бутилка вино.

Въпреки това, добавянето на една полуавтоматична машина за етикетиране, плот или модул, може да увеличи производителността с почти 500%, позволявайки да бъдат етикетирани до 150 бутилки на час. Тези по-малки етикети са по-подходящи за нови или малки винарни. Тези опции също работят по-добре, ако трябва постоянно да получавате поръчки за месечни абонаментни кутии от вратата навреме.

Ефективност

Напълно автоматичните редови машини за етикетиране са физически по-големи и малко по-скъпи, но могат да етикетират до 500 бутилки на час. Това повишаване на ефективността позволява на винарните да пълнят повече бутилки, без да бъдат регистрирани на етапа на етикетиране.

Тъй като все повече вино напуска бутилиращата линия и излиза на пазара, оборудването за етикетиране повече от оправдава инвестицията.

Качество

Използването на полуавтоматично или напълно автоматично оборудване за етикетиране дава на винарната възможност да поставя добре проектиран етикет всеки път. И всички знаем, че страхотният етикет, който се прилага равномерно и точно, е ключов маркетингов инструмент.

Етикетиращите машини са по-бързи и предлагат последователно поставяне с по-малко грешки от процеса на ръчно етикетиране. Най-доброто оборудване за етикетиране включва стабилизатори, които гарантират, че етикетът се поставя равномерно и на едно и също място отново и отново, без да се движи вертикално или хоризонтално.

Качество

Разходи Vs. Стойност

Въпреки че предварителните разходи за закупуване или лизинг на ново оборудване за етикетиране могат да изглеждат обезсърчаващо, от съществено значение е да се оценят всички фактори на разходите, които влияят на вашата винарна.

Например еднократната покупка на етикетиращо оборудване ще бъде значително по-малка от разходите за наемане на щатен служител, който да поставя етикети върху бутилки или кутии. Ако вече имате работници, които прикрепят етикети, автоматизирането на процеса на етикетиране ще ги освободи да изпълняват повече задачи за натискане или профилиране.

Друга важна част от уравнението на разходите е намаляването на загубените и дефектни продукти, идващи по линията. Етикетиращото оборудване е последователно и надеждно, така че човешката грешка се елиминира и по-малко етикети се поставят погрешно, което спестява пари. Има какво да се разбере ефективността и икономията на разходи спрямо реалната парична цена на оборудването. В крайна сметка стойността на оборудването е по-голяма от цената в много значими начини.

Оценка на вашата настройка

Преди да вземете каквито и да е решения относно типа машина за нанасяне на етикети, която искате да закупите, оценете текущата си настройка и определете каква роля ще играе етикетиращата машина във вашата бутилираща линия. Също така е от решаващо значение да се установят параметри, които ще определят размера и вида на етикетиращата машина, от която се нуждаете. Това ще ви помогне да изберете етикет за вино, който отговаря на вашите нужди, безпроблемно се вписва в текущата ви операция и прави процеса ви по-ефективен.

Оценка на вашата настройка

Вашият производствен цикъл

За да оцените правилно вашите нужди, ясно идентифицирайте своите етикети и производствени цели.

Започнете, като решите количеството и скоростта, които искате вашият продукт да се движи през линията. Машините за етикетиране се предлагат в различни диапазони на скоростта, така че изберете такава, която определя скоростта, която вашата линия може да поддържа.

Вашият производствен цикъл

Също така ще трябва да вземете предвид потенциалния престой, който може да възникне при промяна на приложенията за етикетиране (например преминаване от ръчно етикетиране към полуавтоматична машина).

Всяка машина за етикетиране на вино, която изберете, ще има плюсове и минуси, така че потърсете етикет, който ще бъде лесен за настройка, използване и поддръжка.

Космос и оборудване

След като имате ясни цели за количеството вино, което ще изтласкате през линията си и с каква скорост, следващата стъпка е да намерите оборудване, което да не влиза в пространството, което имате и да бъде лесно достъпно. Други съображения включват съвместимостта на съществуващото оборудване и цялостния дизайн на производствената линия.

Космос и оборудване

Вашата производствена линия включва различни машини, като пълнители, капачки или коркери и етикети. За по-голяма ефективност е най-добре да закупите машина за етикетиране, която е съвместима с оборудването, което вече имате във вашата линия, за да предотвратите проблеми. Това също е възможност за вас да решите дали искате вашата машина за етикетиране да не съвпада с текущата ви машина, или ако предпочитате самостоятелен етикет.

Трябва да изберете етикет, който да може да бъде в крак с вашите машини за пълнене и запечатване, както и да се мащабира с вашата компания, докато расте.

Съображения за контейнери и етикети

Повечето винарни все още предпочитат да използват стъклени бутилки за виното си. Стъклените бутилки обаче могат да бъдат скъпи и тежки. Алуминиевите кутии, популярна тенденция в лозаро-винарския сектор, са по-леки и по-рентабилни. Докато повечето първокласни винарни смятат, че естетиката и факторът на класа на стъклената бутилка бият алуминиева кутия всеки път. Но според любителите на виното опаковката не прави разлика в начина на вкус на виното.

Според foodandwine.com, тест за сляп вкус установява, че когато на 86 възрастни са дадени идентични вина, изляти в чаша, едно от бутилка и едно от консерва, 48,5% предпочитат бутилираната версия в сравнение с 45,3%, които предпочитат консервираната версия ( с 5,8%, които не показват предпочитания).

Независимо от предпочитанията на вашата марка, след като определите какъв тип контейнер ще използвате за вашето вино, е време да решите размера, стила и разположението на етикета за вино. Можете да избирате между предни и задни етикети, етикети за опаковане или етикети за свиване на ръкавите.

Ако знаете, че бутилката или консервата ви ще имат необичайна форма или отличителен конус, ще трябва да намерите машина за етикетиране, която може правилно да фиксира етикетите до тези уникални размери. Етикетиращите машини се предлагат в различни размери и типове, но не са непременно универсални за всички приложения на етикетите.

Качествени контейнери и етикети

За остър, професионален външен вид, не забравяйте да използвате висококачествени материали. Въпреки че подходящият етикет може да свърши чудесна работа при етикетирането на вашите консерви и бутилки, ако използваните контейнери не са първокласни, те могат да причинят проблеми, които правят продукта ви да изглежда зле.

Независимо какво изберете, уверете се, че контейнерите са еднакви. Несъвършенствата и несъответствията в размера и формата могат да доведат до неправилно четене на машината за етикети там, където трябва да бъдат поставени етикетите. Проверявайте редовно контейнерите си за признаци с лошо качество, за да можете да се обърнете към тях, преди да бъдат попълнени и неправилно етикетирани.

Рандомизиран, но благоприятен начин за тестване на консистенцията на партида консерви или бутилки е с „квадратна проба“. За целта поставете консервата или бутилката срещу прав ръб или владетел и бавно я завъртете. Ако има някакви аномалии във формата, ще видите пролуки, появяващи се между контейнера и правия ръб. Тези незначителни промени във формата могат да бъдат достатъчни, за да повлияят на лепилото и външния ви вид на етикетите.
Несъответствията могат да създадат мехурчета под етикета. Това също може да повлияе върху етикетите за свиване на втулките.

Качеството на етикетите е друг фактор, който ще определи вашите общи резултати. Етикетите се предлагат в много различни материали и могат да използват различни лепила или лепила, когато се нанасят върху вашите контейнери. Етикетите с лошо качество са податливи на разкъсване, бълбукане, размазване и други неизправности в работата на етикета. Изберете добре позната и доверена марка етикети и обмислете дали предпочитате хартиен или синтетичен продукт.

Не забравяйте, че лошо проектираните и нанесени етикети ще бъдат лесно забелязани от ентусиастите, които оценяват всички аспекти на винената култура, включително опаковката.

Избор на партньор за оборудване за етикетиране

Изборът на подходящото оборудване за етикетиране на вашето вино ще зависи не само от функционалността на машината. Когато купувате от производител или дистрибутор на оборудване за етикетиране, вие също започвате постоянно партньорство с тях. Ето няколко неща, които трябва да имате предвид, когато избирате партньор за етикетиране.

Избор на партньор за оборудване за етикетиране

Части и сервиз

Части

Естествено, цялото оборудване е подложено на известна степен на повреда, когато се използва усилено. Задължително е производителят на вашата машина за етикетиране да разполага с резервни части и те да са лесно достъпни. Колкото по-дълго машината ви не работи, толкова по-малко продукт можете да излезете от вратата -
а времето е пари.

Не забравяйте да попитате вашия доставчик на оборудване за етикетиране, ако е известно, че някои части се износват и какво е времето за изчакване за подмяна. Това ще ви позволи да планирате каквато и да е поддръжка или ремонт, които ще трябва да бъдат извършени, без това да повлияе на вашето редовно производствено време.

Обслужване

Ключът към поддържането на безпроблемната ви винарна линия е да се гарантира, че оборудването ви за етикетиране е добре поддържано и обслужвано през целия си живот. Производителят на вашата машина за етикетиране трябва да е на разположение, за да отговори на всеки ваш въпрос или притеснение и да ви помогне при решаването на незначителни проблеми.

Най-добрият начин да намерите реномиран дилър е да поискате препоръки от лозаро-винарската общност. Докато разглеждате търговците на оборудване за етикетиране, помислете за навременността на техните отговори, дали техните решения са надеждни и дали са в състояние да осигурят непрекъснато надграждане и непрекъсната поддръжка. Всичко това ще бъде важно, тъй като операцията ви започва да расте.

Качество

Висококачествените продукти трябва да бъдат целта на всеки производител. Не всички компании обаче следват еднакъв набор от стандарти.

За да сте сигурни, че получавате най-добрата стойност за парите си, задайте на вашия дилър няколко въпроса относно техните процедури за контрол на качеството на части, ремонти и нови машини. Например, разберете как тестват машините преди предварителната продажба и попитайте какъв тип проверки се извършват на използвани и ремонтирани машини, преди да ги препродадат.

Инвестицията, която правите днес в оборудване за етикетиране на вашата винарна ще зависи от дългосрочната подкрепа и грижата за клиентите на производителя на оборудването. Като техен клиент искате да знаете, че те стоят зад своите продукти, като предоставят изчерпателни и полезни отговори на вашите въпроси, улесняват получаването на части и се придържат към висококачествени стандарти за цялото си оборудване, ново или използвано. Всички тези фактори ще окажат влияние върху ефективността на вашата машина за етикетиране отвъд тези няколко хиляди бутилки и с разширяването на вашата вина.

Заключение

Докато се придвижвате към увеличаване на производството на вино с професионално оборудване за етикетиране, имайте предвид всички решения, които ще трябва да вземете.

• Оценете текущата си производствена линия и определете броя на бутилките или консервите, които се нуждаят от етикетиране, както и ограниченията за пространство и дизайн.

• След като сте си поставили някои производствени цели и имате представа как ще интегрирате ново оборудване за етикетиране, е време да пазарувате. Закупуването на машина за етикетиране ще изисква от вас да сравните различните опции, включително полуавтоматични, напълно автоматични, настолни, редови или въртящи се. Също така ще трябва да обмислите материалите си (стъклена бутилка, алуминиева кутия, винилови етикети, гланцови хартиени етикети и др.), За да сте сигурни, че избраната от вас машина за етикетиране ще работи добре.

• Не забравяйте, че избраното от вас оборудване за етикетиране ще изисква непрекъсната поддръжка и грижи, за да остане в експлоатация. Трябва да се свържете с реномиран дилър и да получите информация за договорите им за услуги и наличността на части, така че да разполагате с необходимите ресурси, за да поддържате новата си машина в изправност.

Ефективното използване на автоматизираната технология за етикетиране предлага значителни подобрения в производителността и продукцията за избите като цяло.

Ключът обаче е намирането на правилната машина за етикетиране. Не забравяйте да оцените всички потенциални машини за етикетиране за качество, скорост и надеждност, преди да направите покупка.