Машина за етикетиране на консерви

VKPAK могат да етикетират машини

Нанасянето на етикети на ръка е достъпен и лесен метод, но не е практичен начин за нанасяне на етикети в големи количества. Автоматизираните машини за етикетиране във вашата опаковъчна система позволяват по-ефективно производство и ви спестяват повече време, като същевременно намаляват производствените разходи.

VKPAK произвежда различни машини за етикетиране и печатане за автоматично отпечатване и осигуряване на етикети за широк спектър от видове контейнери като буркани, бутилки или консервни кутии. Нашите продукти използват трайни компоненти и най-новите технологии на популярни марки, за да гарантират, че ще получите точни отпечатъци върху вашите опаковки.

Машините за етикетиране на VKPAK за продажба спомагат за изграждането на по-гъвкава система за опаковане и дълготрайни отпечатъци, за да откроят вашата марка сред останалите продукти на рафтовете. Позволете на опаковката на продукта да говори вместо вас, да привлече повече клиенти и да наблюдава как вашите продажби ескалират, като изберете решенията за опаковане на VKPAK.

Нашата машина за етикетиране на консерви може да се използва в типове консерви

Алуминиева кутия, понякога погрешно наричан „консервна кутия“, представлява контейнер за еднократна употреба за опаковки, направен предимно от алуминий. Обикновено се използва за храни и напитки като бира, печен боб и супа, но също така и за продукти като масло, химикали и други течности.

Кутия за напитка (или кутия за напитка) е метален контейнер, предназначен да побира фиксирана порция течност като газирани безалкохолни напитки, алкохолни напитки, плодови сокове, чайове, билкови чайове, енергийни напитки и др.

Кутия за масло (маслена кутия или масло) е консервна кутия, която съдържа масло (обикновено моторно масло) за смазочни машини. Маслена кутия може да се използва и за пълнене на фенери на маслена основа. Професия, наричана масло, може да използва маслена кутия (наред с други инструменти) за смазване на машини.

Стоманена кутия, консервна кутия, калай, стоманена опаковка или консерва е контейнер за разпространение или съхранение на стоки, изработен от тънък метал. Много консерви изискват отваряне чрез отрязване на "края" отворен; други имат подвижни капаци. Те могат да съхраняват голямо разнообразие от съдържание: храна, напитки, масло, химикали и др.

Автоматичната машина за етикетиране, която нашата компания произвежда, е предназначена за корпус на кутия. Имате функции за автоматично спиране, броене, икономия на енергия. Подходящ за бутилки, бирени кутии и други цилиндрични съдове.

Взехме нова машина за етикетиране на консерви! Това ще ни даде по-голяма гъвкавост при опаковането на специални бири. С нашите отпечатани консерви трябваше да поръчаме определен брой консерви наведнъж, което ограничаваше количеството различни бири, които можем да опаковаме (защото не можем да съхраняваме безкрайност консерви!). Но тази нова машина ни позволява да поръчваме отделно празни черни кутии и етикети отделно! Така че сега можем да експериментираме с опаковането на различни любими кръчми за широката публика! Кутиите идват при нас черни, ние ги пълним с бирата на деня, затваряме ги и ги зашиваме, след което ги пляскаме с етикета.

Какво е машина за етикетиране на консерви?

Машина за етикетиране или печатане на консерви също може да се нарече следното в зависимост от вида работа, която извършва и контейнера, с който машината може да се справи:

  • Машина за етикетиране / печатане на калай или машина за етикетиране / печатане на калай
  • Машина за етикетиране / печатане на буркани
  • Машина за етикетиране на бутилки

Те са машини, предназначени за отпечатване и нанасяне на етикети върху различни продукти, опаковки или контейнери. Те могат да се придържат към много видове повърхности като алуминий, барабани с влакна, пластмаса, стомана и стъкло.

Тъй като етикетите са много търсени в много ситуации, машините за етикетиране и печатане са включени в работата на много компании с голям обем на опаковките на продукти. Фирмите, разполагащи със системи за управление на складовите наличности, също изискват необходимост от специално оборудване за етикетиране. Друга цел на тези машини е за етикетиране за съответствие, тъй като те също са интегрирани в заводските процеси на производителите на оборудване.

Машините за етикетиране и печатане варират от ръчни устройства за лесно дозиране на етикети до високопроизводителни машини, позволяващи напълно автоматизирани процеси на печат и нанасяне. Всъщност автоматичните машини за етикетиране са сред най-често срещаните видове етикети за продажба на пазара, тъй като не се нуждаят от оператор, за да функционират. Що се отнася до машините за етикетиране и печат на VKPAK, всички те имат автоматични операции.

Основни компоненти на машина за етикетиране на консерви

# 1 Бункер за хранене
Бункерът за подаване играе важна роля в целия процес на етикетиране, като осигурява точното разпределение на етикета в контейнерите. Той подава контейнерите към етикетиращата станция за етикетиране, което се случва непрекъснато и систематично. Освен това предотвратява счупването на контейнерите и елиминира необходимостта от ръчно зареждане на предмети, които трябва да бъдат етикетирани.

# 2 Станция за етикетиране
Тази станция се състои от подложка за етикетиране и етикетираща глава, която можете да контролирате за правилно позициониране, за да се адаптира към размера на бутилката, която се етикетира.

# 3 Контролен панел със сензорен екран
Контролният панел позволява систематично управление на процеса на етикетиране. Можете да коригирате или промените настройките за производствения процес, като използвате това. Освен това контролният панел също така предупреждава оператора за всички извънредни ситуации, изискващи незабавно внимание.

# 4 Механизъм на задвижване
Този механизъм разполага с мотора, ролковата система и конвейера, за да задвижва цялата машина за етикетиране и подпомага съответното преместване на компонентите.

Как могат да работят етикетиращите машини

Всички машини за етикетиране и печатане на консерви основно работят по един и същи начин. Началният етап от процеса на етикетиране започва с продуктите, които се подават към станцията за етикетиране през захранващия бункер. В станцията за етикетиране капачката или корпусът на контейнера са етикетирани, тъй като непрекъснато се движат от конвейера.

За етикетите, чувствителни на налягане, предварително изработеният етикет се нанася и се залепва върху капачката или цилиндричното тяло на контейнера, докато се върти. От друга страна, машината за оптичен лазерен печат и машината за инжекционно печатане печатат върху контейнерите с помощта на лазер или мастило, докато преминават през станцията за етикетиране.

Етикетираните / отпечатани контейнери ще продължат да се движат през конвейера, докато достигнат края на линията. Устройството ще извърши процеса на етикетиране на останалите контейнери, освен ако не го спрете.

Когато имате нужда от решение за етикетиране на консерви, VKPAK предоставя следните продукти, за да отговори на вашите изисквания