Оборудване за етикетиране на козметика

Полезно за всеки производител на козметични опаковки

Федералният закон за храните, лекарствата и козметиката определя козметиката като „артикули, предназначени да се втриват, изливат, поръсват или напръскват, въвеждат или прилагат по друг начин върху човешкото тяло за прочистване, разкрасяване, насърчаване на привлекателността или промяна на външния вид“.

Изискванията на FDA за козметично етикетиране имат за цел да защитят потребителите от опасности за здравето и измамни практики и да помогнат на потребителите да вземат информирани решения относно козметиката, която възнамеряват да закупят.

Козметиката не може да бъде етикетирана или рекламирана с изявления, предполагащи, че FDA е одобрила продукта. Това важи дори ако производственото предприятие е регистрирано или продуктът е на разположение с Програмата за доброволна козметична регистрация на FDA.

Накратко, FDA изисква етикети за козметика да:

  • Идентичност на продукта (какъв е)
  • Нетно съдържание (колко е в пакета)
  • Декларация за съставките (от какво е направена)
  • Всички необходими предупредителни етикети (потенциални рискове, свързани с използването на артикула)

Производителите на козметични опаковки знаят, че етикетите са съществена част от маркетинговата козметика, но те също така са предназначени да информират потребителите за предназначението на продукта, съставките, нетното количество и мястото на производство или дистрибуция.

Тъй като етикетите за козметика се предлагат в различни форми и размери, съществува различно оборудване за нанасяне на етикети, за да отговори на различните изисквания. Многофункционалните машини за нанасяне на етикети ви позволяват да увивате, запечатвате и залепвате вашите козметични продукти със светкавична скорост.

Без значение козметичната опаковка, която трябва да бъде етикетирана, потърсете първо най-добрите опции за етикети и след това правилното оборудване за етикетиране. Най-доброто модулно оборудване за етикетиране може правилно да приложи вашия тип етикет, да се адаптира към размерите на контейнера и да не се впише идеално във вашата производствена линия.

Видове етикети за козметика

Етикети за опаковане на козметични моливи и писалки

От очни линии, кремообразни сенки за очи, четки за вежди и цветове на устните можете бързо да намерите контейнери в стил писалка и молив, когато погледнете по пътеката за грим.

Според Beauty Packaging търсенето на козметични моливи и химикалки нараства, а производителите на козметични опаковки усилват мерките си за създаване на конкурентни дизайни и защитни опаковки, защитени от фалшифициране, които ще се харесат на потребителите.

Етикети за опаковане на козметични моливи и писалки

Контейнерите за козметични моливи и писалки изискват специални грижи, тъй като има ограничено пространство, но цялата необходима информация трябва да бъде включена в опаковката, включително съставки, име на продукта, информация за цвета и др. Обикновено това може да бъде постигнато чрез етикет за увиване и етикет с крайна точка.

Етикетът с обвиване обхваща най-голямата повърхност на повечето контейнери и може да обхваща цялата дължина на продукта. Към етикета може да се добави и перфорация, за да се осигури уплътнение, което е едновременно лесно отварящо се и непрозрачно. Маркираните етикети за опаковане могат ефективно да показват цялата информация, упълномощена от FDA за продукта. Освен това етикетите могат да прилагат точкови етикети върху затворения край на контейнера за писалка или молив, за да посочат цвят или цветен код.

Етикети за опаковане на козметични туби

Лосиони, кремове, коректори и продукти за коса не са перфектно вътре в тубичките, проектирани за лесно дозиране. Правилната машина може да маркира продуктите с тръби бързо и точно както отпред, така и отзад или около целия контейнер.

Опакованите етикети върху козметичните туби осигуряват прост процес на нанасяне от едно парче, който може бързо да се търкаля през машината с минимално движение. Можете да мащабирате дизайна на обвивката си, за да работите с кривината и конуса на вашата тръба.

Етикети за опаковане на козметични туби

Тъй като повечето тръби осигуряват полуфикс на повърхности отпред и отзад, много производители използват етикети от две части за ефективност. Предният етикет обикновено се състои от фирменото лого, името на продукта, съдържанието и друга задължителна информация, докато задният панел е дом на баркода, списъка на съставките и указанията за употреба.

Етикетът на цялото тяло е по-интензивен от другите опции за етикетиране, но ви позволява да промените външния вид на цялата тръба отгоре надолу. Ръкавите изискват допълнителни грижи при поставяне и нанасяне, за да се запази качеството и последователността.

Козметични етикети Can & Jar

Тенекиени кутии, алуминиеви кутии, стъклени козметични буркани и акрилни буркани често се използват в козметичната индустрия за задържане на восъци, кремове за лице и други полутечни продукти.

Консервите и бурканчетата често приемат неправилни форми, за да добавят интерес към опаковката на козметиката, включително изрезки с размери и скосявания. Етикетирането на контейнери за козметика като тези може да бъде трудно, но машините за етикетиране отгоре и отдолу могат да бъдат калибрирани, за да се справят с работата. Горните и долните етикети могат да се поставят едновременно с помощта на двоен етикет за барабани и правилна синхронизация.

Козметични етикети Can & Jar

В случаите, когато горната или долната част на буркана не са достатъчно големи за стандартен етикет, използването на етикети с крайни точки е полезно. Крайните точки често се използват за символи, кодове, цветни образци или дребен шрифт.

Етикети с бутилки за козметични бутилки

Цилиндричните козметични бутилки се използват за широка гама козметични продукти. Безвъздушните бутилки с помпи, бутилките с лосиони и спрейовете за коса са примери за бутилки, често използвани в козметичната индустрия. Те също се предлагат в различни размери и са сред най-универсалните контейнери, предлагани на пазара на едро.

Етикети с бутилки за козметични бутилки

Увита машина за етикетиране на бутилки е идеална за етикетиране на бутилки с козметични бутилки. С тях се работи лесно и се движат безпроблемно през конвейера, докато продуктите се въртят по линията. Ако бутилката е по-голяма, може да е по-добре да използвате предни и задни етикети.

Втулките с цяло тяло могат да се използват и за запечатване на по-малки цилиндрични контейнери чрез покриване на цялата повърхност. Блясъците за устни и други продукти често използват прозрачни ръкави на тялото, за да покажат цвета на продукта, като същевременно предпазват съдържанието от намеса.

Компактни етикети за козметика

Използвани за пудра за основа, бронз и сенки за очи, козметичните компакти изискват специални грижи по време на етикетирането. Най-добрият начин да постигнете това е с етикети отгоре и отдолу, приложени от чувствителна на налягане машина, проектирана да използва правилното количество налягане, без да смачква или унищожава контейнера или съдържанието му. За щастие, съвременните машини за етикетиране позволяват автоматизирана технология за центриране на двата етикета отгоре и отдолу, без несъответствие.

Компактни етикети за козметика

Значението на етикетиращото оборудване

Без значение колко бързо можете да бутилирате, да бурканите или да напълните козметичния си продукт, общата продукция може да бъде ограничена от скоростта, с която етикетирате и натискате на пазара. Едно от основните предизвикателства на много производители на козметични опаковки е отпечатването и нанасянето на етикети - но има няколко добри решения за етикети и опции за машини за етикетиране.

Машините за етикетиране се предлагат в редица цени, което често изглежда поразително за производителите, собствениците на фирми и оперативните мениджъри, които работят с ограничен бюджет. Ефективното оборудване за етикетиране обаче може драстично да увеличи производителността и да се изплати чрез незабавно увеличаване на изпълнението.

Ефективност

Обикновено повечето производители на козметика започват без огромни първоначални капиталови инвестиции, така че, за да започнат производството, те ръчно етикетират своите контейнери за продукти. Добавянето на една полуавтоматична машина за етикетиране, плот или модул, може да увеличи производителността с почти 500%, позволявайки да бъдат етикетирани до 150 контейнера на час.

Напълно автоматичните вградени машини за етикетиране са физически по-големи и малко по-скъпи от полуавтоматичните опции, но те могат да етикетират до 500 контейнера на час. Това повишаване на ефективността позволява етикетирането на повече продукти с еднакво точно, но по-бързо темпо.

Независимо дали сте опаковали лосион, червило, фон дьо тен или компакти, правилното оборудване за етикетиране бързо ще оправдае цената му.

Качество

Използването на полуавтоматична или напълно автоматична машина за етикети дава на собствениците на козметични компании и производителите на опаковки възможността да поставят добре проектиран етикет всеки път - и всички знаем, че етикетът със страхотен дизайн и прецизно приложение е от решаващо значение маркетингов инструмент.

Машините за етикети са по-бързи, по-последователни и постоянно точни в сравнение с ръчното етикетиране на ръце. Най-доброто оборудване за етикетиране включва стабилизатори, които гарантират, че етикетът се поставя равномерно и на едно и също място отново и отново, без да се движи вертикално или хоризонтално.

Разходи Vs. Стойност

Въпреки че предварителните разходи за закупуване или лизинг на ново оборудване за етикетиране може да изглеждат обезсърчително, е важно да оцените всички производствени разходи, които оказват влияние върху вашата работа.

Например еднократната покупка на оборудване за етикетиране ще бъде значително по-малка от разходите за наемане на служител на пълен работен ден, който да поставя етикети върху продукти. Ако вече имате работници, които прикрепват ръчно етикети, автоматизирането на процеса на етикетиране ще ги освободи да извършват по-належащи и професионални задачи.

Друга важна част от уравнението на разходите е намаляването на загубените и дефектни продукти, излизащи от линията. Етикетиращото оборудване е последователно и надеждно, така че човешката грешка се елиминира и по-малко етикети се поставят погрешно, което спестява пари. Има какво да се разбере ефективността и икономията на разходи спрямо реалната парична цена на оборудването. В крайна сметка стойността на оборудването е по-голяма от цената в много значими начини.

Оценка на вашата настройка

Преди да изберете типа машина за нанасяне на етикети, която искате, знайте производствените си цели, оценете текущата си настройка и определете правилния размер на машината. Това ще ви помогне да изберете етикет, който отговаря на вашите нужди, безпроблемно се вписва в текущата ви операция и прави процеса ви по-ефективен.

Производствен цикъл

За да оцените правилно вашите нужди, ясно идентифицирайте своите етикети и производствени цели.

Започнете, като решите количеството и скоростта, които искате козметиката ви да се движи през поточната линия. Оборудването за нанасяне на етикети се предлага в различни диапазони на скоростта, така че изберете такова, което е с темпо, което вашата линия може да поддържа.

Също така ще трябва да вземете предвид потенциалния престой, който може да възникне при промяна на приложенията за етикетиране (например преминаване от ръчно етикетиране към полуавтоматична машина).

Всяка машина за етикетиране, която изберете, ще има плюсове и минуси, така че потърсете етикет, който ще бъде лесен за настройка, използване и поддръжка.

Космос и оборудване

След като имате ясни цели за количеството продукт, който ще прокарате през линията си и с каква скорост, потърсете оборудване, което няма да попадне в пространството, което имате и ще бъде лесно достъпно за работниците. Други съображения включват съществуващата съвместимост на оборудването и цялостния дизайн на опаковъчната линия.

Вашата производствена линия включва разнообразни машини, като пълнители, капачки и етикети. За по-голяма ефективност е най-добре да закупите машина за етикетиране, която е съвместима с оборудването, което вече имате във вашата линия, за да предотвратите проблеми. Това също е възможност за вас да решите дали искате вашата машина за етикетиране да не съответства на настоящата ви машина, или ако предпочитате самостоятелен етикет.

Трябва да изберете етикет, който може да се мащабира с производствената линия, тъй като тя се разширява и подобрява с течение на времето.

Съображения за контейнери и етикети

От бутилки с помпи до бурканчета с винт до бутални контейнери има множество опции за избор на контейнери. Можете да избирате от селекция непрозрачни и защитени от деца контейнери, които отговарят на указанията и разпоредбите за опаковане, запечатване и етикетиране.

Независимо от типа на контейнера на вашата компания, след като определите размерите, е време да вземете решение за размера, стила и разположението на етикета. Най-популярните видове са етикети отпред и отзад, етикети за опаковане и етикети за свиване.

Ако знаете, че бутилката ви ще има необичайна форма, ще трябва да намерите машина за етикетиране, която може правилно да приспособи етикетите към тези уникални размери. Етикетиращите машини се предлагат в различни размери и типове, но не са непременно универсални за всички приложения на етикетите.

Качествени контейнери и етикети

За остър, професионален външен вид е от съществено значение изборът на висококачествени материали. Въпреки че подходящият етикет може да свърши чудесна работа при етикетирането на вашите продукти, ако използваните контейнери не са първокласни, те могат да причинят проблеми, които правят продукта ви да изглежда зле.

Независимо какво изберете, уверете се, че контейнерите са еднакви. Несъвършенствата и несъответствията в размера и формата могат да доведат до неправилно четене на машината за етикети там, където трябва да бъдат поставени етикетите. Проверявайте редовно контейнерите си за признаци с лошо качество, за да можете да се обърнете към тях, преди да бъдат попълнени и неправилно етикетирани.

Качеството на етикетите е друг фактор, който ще определи вашите общи резултати. Етикетите се предлагат в много различни материали и могат да използват различни лепила или лепила, когато се нанасят върху вашите контейнери. Етикетите с лошо качество са податливи на разкъсване, бълбукане, размазване и други неизправности в работата на етикета. Изберете добре позната и доверена марка етикети и обмислете дали предпочитате хартиен или синтетичен продукт.

Заключение

Докато се придвижвате към увеличаване на производството си, било то молив за очи, кремообразни сенки за очи, червило, лосиони, кремове, коректори, продукти за коса и др., С професионално оборудване за етикетиране, имайте предвид всички решения, които ще трябва да вземете.

  • Оценете текущата си производствена линия. Определете броя на контейнерите, които се нуждаят от етикетиране, както и ограниченията за пространство и дизайн.
  • След като сте си поставили някои производствени цели и имате представа как ще интегрирате ново оборудване за етикетиране, е време да отидете на пазар. Закупуването на машина за етикетиране ще изисква от вас да сравните различните опции, включително полуавтоматични, напълно автоматични, настолни, вградени или въртящи се. Също така ще трябва да вземете предвид вашите материали (например пластмасова бутилка с помпа с гланцови хартиени етикети), за да сте сигурни, че избраната от вас машина за етикетиране ще работи добре.
  • Не забравяйте, че избраното от вас оборудване за етикетиране също ще изисква непрекъсната поддръжка и грижи, за да остане в експлоатация. Трябва да се свържете с реномиран дилър и да получите информация за договорите им за услуги и наличността на части, така че да разполагате с необходимите ресурси, за да поддържате новата си машина в изправност.

Когато работите с козметично производство и опаковки от началото до края, наложително е да разполагате с надеждно оборудване за етикетиране. От избора на доставчици до закупуването на най-доброто опаковъчно оборудване, всичко е важно дали искате да доставите страхотен продукт, който да се хареса на вашата аудитория.

Ефективното използване на автоматизацията, включително принтери за етикети и апликатори за етикети, предлага значителни подобрения в производителността и продукцията. Ключът обаче е намирането на правилната машина за етикетиране. Не забравяйте да оцените всички потенциални машини за етикетиране за качество, скорост и надеждност, преди да направите покупка.